100752223_10156827245421017_6516139680717602816_o.jpg

ÅRETS BARNEKORDIRIGENT 2019

Vi gratulerer Randi Clausen Aarflot med prisen Årets barnekordirigent 2019. Prisen ble utdelt på sommeravslutningen for korene hun dirigerer i Glemmen kirke.

Det var en overrasket og svært takknemlig prisvinner som mottok prisen fra nestleder i Ung i Kor, Aksel Dalmo Tollåli, foran korsangerne og deres familier denne vakre maikvelden.

Juryen tildelte prisen for hennes arbeid med å styrke utviklingen av barnekorfeltet i Norge, som blant annet har inkludert å sette fokus på sangteknikk for barn, opprettelsen av et kirkemusikkakademi for barn og unge, og arbeidet med å styrke barnekorfagets nærvær i høyere utdanning. 

Prisen består av et stipend på 25.000, en diplom og en spesiallaget glasskulptur av kunstneren Gerd Henriksen.

"Tusen takk! Det betyr svært mye å få en anerkjennelse som dette. Det er ingenting jeg elsker mer, i tillegg til familien min, enn å dirigere barnekor. Takk til alle dere barn og unge som jeg får lage musikk med hver uke. Og takk til styret og dere foreldre, uten dere hadde dette ikke vært mulig!" -Randi Clausen Aarflot

Ung i Kor har delt ut denne prisen siden 2005. Den går hvert år til en dirigent som på ulike måter har utmerket seg gjennom framstående arbeid med norske barnekor.

I tillegg til stillingen i Glemmen menighet og Egil Hovland-akademiet er Randi Clausen Aarflot også vokalpedagogisk konsulent i organisasjonen Ung kirkesang, studieleder for videreutdanning i barnekorledelse ved Norges Musikkhøgskole samt en aktiv som kursholder, prosjektleder, forfatter og skribent innen barnekorfeltet. Fra 2020 er hun dirigent for rekruttgruppa og sangpedagog i Det Norske Jentekor.

 

Artikkelen ble først publisert på ungikor.no