Arktisk guttekorfestival 8. – 11. august 2024

Vi, Ung i kor og Ung kirkesang, kan stolt invitere deg og ditt guttekor til Arktisk guttekorfestival i Bodø i august 2024. Festivalen er en del av ARCTICulations of faith (Bodø2024) og av andre ting som skjer samtidig i Bodø er Nordland musikkfestuke og UNOF (De unges orkesterforbund). Det er store muligheter for å oppleve fine musikalske arrangementer. Under festivalen vil korene få synge hver for seg på konserten lørdag, i tillegg til at vi samler alle deltakerne i felleskor (både konserten lørdag og gudstjenesten søndag).

Dirigent for felleskor er David Newsholme!

David Newsholme er direktør for musikk ved Canterbury katedral, hvor han er ansvarlig for opplæring av koret, og for alle andre musikalske aspekter ved katedralens arbeid. David ble utdannet som korist ved Worcester Cathedral. Han hadde orgelstipendet ved Salisbury Cathedral før han studerte ved New College, Oxford og ved University of York. David var assisterende direktør for Chapel Music ved Winchester College, før han flyttet til Canterbury i 2011 for å bli assisterende organist. I 2014 ble han grunnlegger av katedralens jentekor, før han tiltrådte sin nåværende stilling i 2021.

Joikeseminar med Andrine Øvervoll Eivik

I løpet av guttekorfestivalen vil vi få gleden av å ha joikeseminar med Andrine Øvervoll Eivik. Andrine er mye brukt instruktør og kommer fra Hamarøy. Her jobber hun i den lulesamiske menigheten med utviklingen av lulesamisk kirkeliv og ansvar for det diakonale arbeidet. Resultatet av joikeseminaret vil bli fremført på konsertene og gudstjenestene under festivalen. Vi gleder oss!

Program

Torsdag 8. august – ankomstdag og øving felleskor
Fredag 9. august – øving felleskor og joikeseminar. Om kvelden har Les Pastoureaux konsert som resterende deltakere hører på.
Lørdag 10. august – øving felleskor og forts joikeseminar. Konserter med alle (Bodø domkirke og Gildeskål hovedkirke)
Søndag 11. august – øving felleskor og deltakelse på gudstjeneste i Bodø domkirke og avreisedag

Pris: 150 EUR pr korist.

Lurer du på noe? Send en mail til arcticboys@sang.no

Bodø2024 – Europeisk kulturhovedstad

Bodø 2024 er det største kulturprosjektet i Norge på over 10 år og det største i Nord-Norge noensinne.

For det er her, nord for Polarsirkelen – på 67 grader nord – at det blir over 1.000 arrangementer i løpet av et helt år.

Arktisk guttekorfestival er en av programpostene til ARCTICulations of Faith (en del av Bodø2024). Gjennom ulike kunstuttrykk skal prosjekter vise hvordan religion og tro har vært – og er – fundamental for menneskers livstolkning og livsbetingelser i nord. Alle prosjekter under ARCTICulations of Faith finner du her.

Bodø, området rundt og kulturen

Er du interessert i Bodø og hva byen har å tilby? Se hjemmesiden til Visit Bodø for å lese mer om byen, området og kulturen.

Visit Bodø: https://visitbodo.com/

Nordland musikkfestuke

Samtidig med Arktisk guttekorfestival arrangeres Nordland musikkfestuke. Her kan du se noen glimt fra fjorårets musikkfestivaluke.

Nordland musikkfestuke: https://musikkfestuka.no/

Arktisk guttekorfestival er støttet av:

Arktisk guttekorfestival er arrangert av: